borstvoeding

Veel vrouwen willen graag borstvoeding geven. Net als alle andere dingen die je voor de komst van je baby voorbereidt, is het goed je ook voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Borstvoeding geven is een natuurlijk vervolg op zwangerschap en bevalling en een functie van het lichaam van een vrouw. Maar ook natuurlijke functies moeten worden geleerd en geoefend, borstvoeding geven net zo goed als lopen en praten. Weten hoe borstvoeding werkt is hiervan het begin. Uit onderzoek is gebleken dat hoe beter een vrouw voorbereid is, hoe meer kans ze heeft dat het geven van borstvoeding slaagt.

Een gouden tip: kijk op kolven

Via deze link kun je een animatiefilm over borstvoeding op de site van het voedingscentrum bekijken. Deze geeft je alle basis informatie over borstvoeding en kolven.

Borstvoedingscertificaat

Onze praktijk is in 2006 goedgekeurd met het borstvoedingscertificaat van Unicef/WHO. Elke 3 jaar worden we opnieuw beoordeeld en in 2010, 2013 en 2016 zijn we gerecertificeerd. Wij werken volgens de 10 vuistregels van de World Health Organisation (WHO).

La Leche League

Tevens werken wij samen met La Leche League Nederland. Dat is een wereldwijde organisatie die vrouwen tijdens de borstvoedingsperiode ondersteunen. Zij organiseren regelmatig bijeenkomsten waar vrouwen onderling ervaringen kunnen uitwisselen of advies kunnen krijgen van een LLL-leidster, een moeder met uitgebreide borstvoedingservaring en training. Nel Veenman is vrijwilligster van deze borstvoedingsorganisatie in Waddinxveen. Zij geeft informatieavonden bij ons op de praktijk.

Meer info:

Nel Veenman
Prinses Beatrixlaan 98
Waddinxveen
tel: 0182-619964

Hester van de Horst
tel: 0182-781630

lalecheleague.org
borstvoeding.com
borstvoeding.com (met filmpje over kolven met de hand)