anticonceptie

Een aantal weken tot maanden na de bevalling komt de menstruele cyclus weer op gang. Dit verschilt per vrouw en hangt samen met het feit of je borst- of kunstvoeding geeft en hoe je natuurlijke cyclus is. Wanneer je eerste eisprong plaatsvindt, is niet vooraf bekend. Je weet dus niet vanaf wanneer je weer vruchtbaar bent.

Anticonceptie is een onderwerp waar je wellicht weer over na gaat denken. Daarom komt dit tijdens het afsluitende gesprek in het kraambed en/of bij de nacontrole ter sprake. Hier besteden we aandacht aan de verschillende vormen van anticonceptie die er zijn en proberen we een passend advies te geven.

Anticonceptiespreekuur

Wil je nog uitgebreider gecounseld worden over welke vorm van anticonceptie het beste bij jou/ jullie past, dan kun je ook een consult afspreken bij Nel Bakker (0182-634890). Dit consult kan vaak vergoed worden uit een aanvullende verzekering.

Het is ook mogelijk om een koper- of hormoonhoudende spiraal door ons te laten plaatsen en/of te laten verwijderen. Hiervoor hoef je niet bij ons onder controle te zijn geweest. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de assistente of mailen naar anticonceptie@promessaverloskundigen.nl

De plaatsing wordt gedaan door Christel van Noppen. Christel is gekwalificeerd en bekwaam om dit te doen. Zij staat in het register van de KNOV. Na de plaatsing vindt er een controle plaats met de echo.

Voor algemene informatie over anticonceptie kun je terecht op www.anticonceptie.nl

Kosten

(het is afhankelijk van je zorgverzekeraar of dit vergoed wordt):

De kosten van een spiraal zijn afhankelijk van de keuze welk soort spiraal je kiest en wie je zorgverzekeraar is.