borstvoeding

Veel vrouwen willen graag borstvoeding geven. Net als alle andere dingen die je voor de komst van je baby voorbereidt, is het goed je ook voor te bereiden op het geven van borstvoeding. Borstvoeding geven is een natuurlijk vervolg op zwangerschap en bevalling en een functie van het lichaam van een vrouw. Maar ook natuurlijke functies moeten worden geleerd en geoefend, borstvoeding geven net zo goed als lopen en praten. Weten hoe borstvoeding werkt is hiervan het begin. Uit onderzoek is gebleken dat hoe beter een vrouw voorbereid is, hoe meer kans ze heeft dat het geven van borstvoeding slaagt.

Moedermelk afkolven: zo werkt het

In dit filmpje leer je veel over moedermelk afkolven. Welke kolfapparaat kun je gebruiken: een handmatige borstkolf, automatisch, dubbelzijdig. En hoe gebruik je het apparaat en hoe kun je je productie verhogen? Ook laat de video zien hoe hormonen zoals prolactine en toeschietreflexen werken. Kijk voor meer informatie op www.voedingscentrum.nl

Borstvoedingscertificaat

Onze praktijk is in 2006 goedgekeurd met het borstvoedingscertificaat van Unicef/WHO. In het verleden werden we elke 3 jaar opnieuw beoordeeld en in 2010, 2013 en 2016 zijn we gerecertificeerd. Helaas is dit kwaliteitssysteem vanwege financiƫle problemen gestopt maar we blijven investeren in borstvoedingsbijscholingen e.d. om onze kwaliteit hoog te houden. Wij werken volgens de 10 vuistregels van de World Health Organisation (WHO).

La Leche League

Tevens werken wij samen met La Leche League Nederland. Dat is een wereldwijde organisatie die vrouwen tijdens de borstvoedingsperiode ondersteunen. Zij organiseren regelmatig bijeenkomsten waar vrouwen onderling ervaringen kunnen uitwisselen of advies kunnen krijgen van een LLL-leidster, een moeder met uitgebreide borstvoedingservaring en training. Nel Veenman is vrijwilligster van deze borstvoedingsorganisatie in Waddinxveen. Zij geeft informatieavonden bij ons op de praktijk.

Meer info:

Nel Veenman
Prinses Beatrixlaan 98
Waddinxveen
tel: 0182-619964

lalecheleague.org
borstvoeding.com
borstvoeding.com (met filmpje over kolven met de hand)