Anticonceptie en kinderwens

Als je net zwanger bent geweest, of juist nog even niet zwanger wil worden kan je bij ons terecht voor anticonceptie. Dit is ook mogelijk als je nog niet eerder zwanger bent geweest.

Graag bespreken we wat jouw wensen rondom anticonceptie zijn. Bij ons kan je altijd terecht voor het plaatsen van de spiraal of implanon.

Wat bieden wij:

Wij plaatsen de Mirena, Kyleena en koper spiraal bij ons op de praktijk. Ook plaatsen wij een Implanon indien gewenst. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de kosten van het plaatsen van een spiraal. Kijk even naar je polisvoorwaarden. 

Doordat wij veel spiralen plaatsen tref je een ervaren vrouwelijke zorgverlener. Na plaatsing controleren wij altijd echoscopisch of de spiraal goed zit. 

We bespreken tijdens de kraamtijd jullie wensen rondom vruchtbaarheid en anticonceptie. Heb je daarna nog vragen of wil je een spiraal of implanon, mail naar anticonceptie@promessaverloskundigen.nl of neem contact op met onze assistente. Een verloskundige en tevens anticonceptiespecialist neemt dan contact met je op.

Als je graag zwanger wilt worden en dit nog niet lukt, kan dat verschillende gevoelens oproepen. We weten uit onderzoek dat 80% van de stellen die regelmatig vrijen binnen één jaar zwanger wordt. Het is goed om vooraf te kijken hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden. Zo wordt er geadviseerd om foliumzuur/folaat (400 mcg per dag) te gebruiken. 

Foliumzuur verkleint de kans op een neurale buis defect (open rug/open schedel), bij de baby. Dit vergroot niet alleen de kans op een zwangerschap, maar een gezonde leefstijl heeft ook een positieve invloed op de gezondheid van de baby. Bijvoorbeeld op tijd stoppen met alcohol en roken, en een gezond gewicht nastreven. 

Voor meer informatie over erfelijke aandoening in de familie kun je naar de volgende website gaan. 

Verloskundig Centrum

Wij zijn een verloskundig centrum. Wij bieden meer dan verloskundige zorg alleen. Bij ons kan je terecht voor alle echo’s inclusief pretecho’s. Heb je behoefte aan een massage, zwangerschaps-cursus of vragen over borstvoeding aan onze lactatiekundige? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Verder kan je bij ons terecht voor Centering Pregnancy, kinderwens spreekuur, littekenbehandeling, medical taping, placenta afdrukken of kan je de yoga volgen. Ook zijn er zwangerschapscursussen op de praktijk. Door de jaren heen hebben we een goed en uitgebreid netwerk om ons heen opgebouwd met verschillende zorgverleners.

Ons team​

Onze visie kunnen wij niet beter verwoorden dan Ina May Gaskin heeft gedaan.

‘Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life’

Als team hebben we samen 50 jaar ervaring in de verloskunde. Met andere woorden, wij bundelen met elkaar al onze uiteenlopende expertise. 

Blije cliënten
Lees verder
Marlou over de Centering Pregnancy ‘Tijdens de zwangerschap fijn begeleid en tijdens de centering pregnancy heb ik een leuke groep vrouwen leren kennen waar we een half jaar later nog vaak mee afspreken!’
Blije cliënten
Lees verder
Jullie staan als verloskundigen in een positie bij een vrouw die mega kwetsbaar is. Juist in die periode(n) voelde alles zo vertrouwd. Bijna vriendschappelijk. Dat gun ik andere ouders ook.
Blije cliënten
Lees verder
Fijne communicatie, de echo’s aan het begin zijn heel fijn!
Blije cliënten
Lees verder
Kleinschalige praktijk, fijn dat alles op één locatie is, ook echo’s op de praktijk.
Vorige
Volgende