Bevalling

Het moment dat je baby geboren wordt, zul je je hele leven blijven herinneren. En niet alleen de geboorte zelf, maar ook wie erbij waren en hoe je bevallen bent. 

Een goede ervaring kan je de rest van je leven bekrachtigen in je vrouw zijn. Dit valt of staat ook met het feit of je eigen keuzes hebt kunnen maken. Wij zijn er voor jou tijdens de bevalling met al onze ervaring.

Om een bevalbad te reserveren kun je bellen naar onze assistenten via 0182 – 63 48 90 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur)

Wat bieden wij:

Liefdevolle aanmoediging en helpen je om in je bevalbubbel te blijven/komen. Samen gaan we op zoek welke houding het beste bij jou past en hoe jij tussendoor de meeste ontspanning kan vinden. We hebben allemaal ruime ervaring in het begeleiden van geboortes in verschillende houdingen, op welke plek dan ook. Heb je behoefte aan een baarkruk? Die hebben we altijd bij ons. 

Water kan erg ontspannend werken, daarom hebben wij baden te huur. In water kan je zonder zwaartekracht makkelijk bewegen en helpt vaak te kunnen ontspannen. Op deze manier worden de juiste bevalhormonen aangemaakt. Vaak komen kinderen die in bad geboren worden heel rustig ter wereld.

Om een bevalbad te reserveren kun je bellen naar onze assistenten via 0182 – 63 48 90 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur)

We hebben ook andere opties om de pijn te verlichten, zoals de TENS. Deze hebben we allemaal bij ons. De TENS geeft kleine elektrische prikkels via stickers op de rug zodat je meer pijnstillingshormoon aanmaakt. Er zijn geen bijwerkingen en je kunt vrij bewegen. Verder maken we gebruik van massage, geurende oliën en rebozo.

Probeer zoveel mogelijk positieve informatie over de bevalling te verzamelen. Daarbij kan een zwangerschapscursus helpen. Met de kennis die je krijgt, ben je in staat te besluiten wat belangrijk is voor jou tijdens de geboorte. Ook kan het fijn zijn om dicht(er) bij je gevoel te komen en te werken aan ontspanning wat weer extra vertrouwen geeft. Kijk bij ons netwerk welke cursussen bij ons in de regio aangeboden worden.

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen geschiedenis. Daarom stimuleren we jou om je wensen rondom de bevalling en kraamtijd voor ons op papier te zetten. En niks is gek! Op deze manier weten we waar je naar uitkijkt en waar je misschien tegenop ziet. Dit helpt ook om samen met je partner te kijken naar wat jullie nodig denken te hebben van elkaar én van ons. Deze wensen bespreken we dan tijdens de zwangerschap met elkaar. Soms loopt een bevalling anders dan vooraf gedacht. Ook dan is het fijn om te kijken naar wat belangrijk is voor jullie, zodat er met jullie gekeken en besproken kan worden wat er op dat moment (nog) wel van jullie wensen gerealiseerd kan worden. 

Je hebt de keuze waar je wilt bevallen, thuis of met ons in een ziekenhuis. Uit onderzoek weten we dat een thuisbevalling minstens zo veilig is als in het ziekenhuis. Vaak kies je op gevoel, en beval je waar jij je prettig voelt. Wij werken samen met het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en het HagaZiekenhuis in Zoetermeer. Op het moment dat er een complicatie op treedt of extra zorg nodig is en we denken dat het beter is dat de gynaecoloog de bevalling begeleidt, zullen wij dit uiteraard met je bespreken.

Wil je weten hoe de bevalkamers eruit zien, kijkt dan op https://www.ghz.nl/behandelingen-en-onderzoeken/bevalling/ voor het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda en voor het HagaZiekenhuis in Zoetermeer op https://www.hagaziekenhuis.nl/locaties/zoetermeer/.

Verloskundig Centrum

Wij zijn een verloskundig centrum. Wij bieden meer dan verloskundige zorg alleen. Bij ons kan je terecht voor alle echo’s inclusief pretecho’s. Heb je behoefte aan een massage, zwangerschaps-cursus of vragen over borstvoeding aan onze lactatiekundige? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Verder kan je bij ons terecht voor Centering Pregnancy, kinderwens spreekuur, littekenbehandeling, medical taping, placenta afdrukken of kan je de yoga volgen. Ook zijn er zwangerschapscursussen op de praktijk. Door de jaren heen hebben we een goed en uitgebreid netwerk om ons heen opgebouwd met verschillende zorgverleners.

Ons team​

Onze visie kunnen wij niet beter verwoorden dan Ina May Gaskin heeft gedaan.

‘Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life’

Als team hebben we samen 50 jaar ervaring in de verloskunde, het geheel is meer dan. Met andere woorden, wij bundelen met elkaar al onze uiteenlopende expertise. 

Blije cliënten
Lees verder
Marlou over de Centering Pregnancy ‘Tijdens de zwangerschap fijn begeleid en tijdens de centering pregnancy heb ik een leuke groep vrouwen leren kennen waar we een half jaar later nog vaak mee afspreken!’
Blije cliënten
Lees verder
Jullie staan als verloskundigen in een positie bij een vrouw die mega kwetsbaar is. Juist in die periode(n) voelde alles zo vertrouwd. Bijna vriendschappelijk. Dat gun ik andere ouders ook.
Blije cliënten
Lees verder
Fijne communicatie, de echo’s aan het begin zijn heel fijn!
Blije cliënten
Lees verder
Kleinschalige praktijk, fijn dat alles op één locatie is, ook echo’s op de praktijk.
Vorige
Volgende