Kraambed

Eindelijk is het zover, na lang wachten ligt je baby in je armen. Je kunt na de bevalling overspoeld worden door allerlei emoties en ook kan de nieuwe rol die je hebt als moeder/vader nog wat onwennig voelen.

Veel vrouwen zijn in de eerste week nog bezig met het verwerken van de bevalling, we luisteren graag naar jouw ervaring. Ook kunnen lichamelijke ongemakken een rol spelen en ben je herstellend van je bevalling. Door onze uitgebreide ervaring kunnen wij jullie ondersteunen met tips en adviezen voor de kraamtijd. 

Wat bieden wij:

In de eerste week na de geboorte komen wij een aantal keer bij jullie langs. Elk bezoek staat in teken het van wat op dat moment belangrijk is. Zo doen wij rond de 4e dag de hielprik [link naar meer info over de hielprik op de instagram]. Wij horen graag hoe het met jullie gezin gaat. Wij werken in deze week nauw samen met jullie kraamverzorgster. Mocht je nog extra hulp nodig hebben bij de borstvoeding, na de kraamweek, dan kun je terecht bij La Leche League Nederland of een lactatiekundige [link naar netwerk]. Onze verloskundige Marianne is ook lactatiekundige IBCLC. 

Na zes weken zien we jullie graag terug op de praktijk voor een nacontrole. Deze afspraak is bedoeld om terug te blikken op de bevalling en hoe je onze zorg hebt ervaren. Ook kijken we samen naar je fysieke herstel en of er nog extra controles nodig zijn.

Verloskundig Centrum

Wij zijn een verloskundig centrum. Wij bieden meer dan verloskundige zorg alleen. Bij ons kan je terecht voor alle echo’s inclusief pretecho’s. Heb je behoefte aan een massage, zwangerschaps-cursus of vragen over borstvoeding aan onze lactatiekundige? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Verder kan je bij ons terecht voor Centering Pregnancy, kinderwens spreekuur, littekenbehandeling, medical taping, placenta afdrukken of kan je de yoga volgen. Ook zijn er zwangerschapscursussen op de praktijk. Door de jaren heen hebben we een goed en uitgebreid netwerk om ons heen opgebouwd met verschillende zorgverleners.

Ons team​

Onze visie kunnen wij niet beter verwoorden dan Ina May Gaskin heeft gedaan.

‘Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life’

Als team hebben we samen 50 jaar ervaring in de verloskunde. Met andere woorden, wij bundelen met elkaar al onze uiteenlopende expertise. 

Blije cliënten
Lees verder
Marlou over de Centering Pregnancy ‘Tijdens de zwangerschap fijn begeleid en tijdens de centering pregnancy heb ik een leuke groep vrouwen leren kennen waar we een half jaar later nog vaak mee afspreken!’
Blije cliënten
Lees verder
Jullie staan als verloskundigen in een positie bij een vrouw die mega kwetsbaar is. Juist in die periode(n) voelde alles zo vertrouwd. Bijna vriendschappelijk. Dat gun ik andere ouders ook.
Blije cliënten
Lees verder
Fijne communicatie, de echo’s aan het begin zijn heel fijn!
Blije cliënten
Lees verder
Kleinschalige praktijk, fijn dat alles op één locatie is, ook echo’s op de praktijk.
Vorige
Volgende