Zwanger

Een positieve zwangerschapstest? Dat kan een hoop emoties met zich meebrengen: verrassing, vreugde en misschien wat spanning. Bij ons kun je terecht voor een vroege echo, waardoor je zwangerschap bevestigd wordt. Kijk voor meer informatie bij echo’s.’ Ook staan wij voor je klaar met een luisterend oor. De komende maanden gaat er veel veranderen in je leven. Waarschijnlijk merk je dit al dat je lichaam. Zo leef je steeds meer toe naar de geboorte van jullie kindje. Dit kan veel vragen oproepen. Wij staan altijd voor jou klaar met een luisterend oor.

Wat bieden wij:

Als verloskundigen begeleiden wij je tijdens deze verwachtingsvolle periode. Persoonlijke zorg vinden wij heel belangrijk. Daarom starten wij met een uitgebreid intakegesprek. Met deze informatie maken we een zorgplan voor de komende maanden. Bij elke controle bieden we jou de ruimte om in het proces stil te staan. Daarnaast voelen we hoe de baby groeit en meten je bloeddruk. Er is dan ook ruimte om te vertellen hoe je je voelt en wat je bezighoudt.

Een positieve zwangerschapstest, vaak een moment van vreugde. We begrijpen ook dat je in deze eerste periode spanning en onzekerheid kan voelen. Daarom bieden wij een vroege echo aan rond de 7-8 weken van de zwangerschap. Deze echo is bedoeld om te kijken of het hartje van de baby klopt en of de zwangerschap op de juiste plek zit.

De termijnecho doen we tussen de 10 en de 12 weken. Deze is voor het bepalen van de uitgerekende datum. De meeste baby’s worden na de uitgerekende datum geboren. Daarom spreken we van een uitgerekende periode tussen 37 en 42 weken. 

En soms eindigt een zwangerschap te vroeg, voor meer informatie kijk bij verliesgeboorte.  

Alle echo’s zijn bij ons op de praktijk: de vitaliteitecho, de termijnecho en echo’s op indicatie. Ook de echo’s voor de prenatale screening, de 13 en 20 weken echo. Om dit te kunnen bieden werken wij samen met het regionale echobureau InZwang.

In Nederland heb je de keuze om voor de geboorte (prenataal) te onderzoeken of jullie kindje een aangeboren afwijking heeft. Gelukkig worden de meeste kinderen, namelijk 97%, gezond geboren. De overige 3% wordt geboren met een aangeboren aandoening. Een deel van deze aandoeningen kunnen worden ontdekt door prenatale screening. Samen bespreken wij de opties die er zijn en van welke onderzoeken jullie gebruik willen maken.

  • De NIPT (Niet Invasieve Prenatale Screeningstest), door bloedprikken bij de zwangere kan worden onderzocht of er bij de baby mogelijk sprake is van Down-, Edwards- of Patausyndroom en andere chromosoomafwijkingen.

  • De 13 weken echo, er wordt gekeken naar het hart, de buik, de armen, de benen, de wervelkolom, het vruchtwater en de placenta. Als je kiest voor de 13 weken echo doe je mee aan de IMITAS studie. Deze studie onderzoekt of de voordelen van de 13 weken echo groter zijn dan de nadelen.

  • De 20 weken echo, er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de baby en of er sprake is van een aangeboren aandoening. Denk bijvoorbeeld aan een hartafwijking, een open ruggetje of een klompvoetje. Niet alle afwijkingen kunnen worden opgespoord. Er blijven afwijkingen die na de geboorte of op latere leeftijd pas tot uiting komen. Voor meer informatie raden wij je de volgende website aan: https://www.pns.nl/

Sinds 2014 bieden wij als een van de eerste praktijken in Nederland CenteringZorg aan. Is het misschien ook iets voor jou om je ervaringen te delen met andere zwangeren? Of wil je jouw netwerk uitbreiden? Meld je dan hier aan.

De bijeenkomsten duren twee uur. Er is meer tijd voor vragen en er komt meer informatie aan bod dan tijdens het reguliere spreekuur. Ook blijkt uit onderzoek dat zwangeren die groepsbijeenkomsten volgen bewuster bij de zwangerschap stilstaan en tijdens de bevalling wordt minder gebruikt gemaakt van bijvoorbeeld pijnmedicatie. Daarnaast ervaren vrouwen meer steun en voelen ze zich beter voorbereid op de toekomst met een baby.

Wil jij meedoen aan de groepsbijeenkomsten? Schrijf het bij ‘overige opmerkingen’ bij je aanmelding

Verloskundig Centrum

Wij zijn een verloskundig centrum. Wij bieden meer dan verloskundige zorg alleen. Bij ons kan je terecht voor alle echo’s inclusief pretecho’s. Heb je behoefte aan een massage, zwangerschaps-cursus of vragen over borstvoeding aan onze lactatiekundige? Bij ons ben je aan het juiste adres!

Verder kan je bij ons terecht voor Centering Pregnancy, kinderwens spreekuur, littekenbehandeling, medical taping, placenta afdrukken of kan je de yoga volgen. Ook zijn er zwangerschapscursussen op de praktijk. Door de jaren heen hebben we een goed en uitgebreid netwerk om ons heen opgebouwd met verschillende zorgverleners.

Ons team​

Onze visie kunnen wij niet beter verwoorden dan Ina May Gaskin heeft gedaan.

‘Whenever and however you give birth, your experience will impact your emotions, your mind, your body, and your spirit for the rest of your life’

Als team hebben we samen 50 jaar ervaring in de verloskunde. Met andere woorden, wij bundelen met elkaar al onze uiteenlopende expertise. 

Blije cliënten
Lees verder
Marlou over de Centering Pregnancy ‘Tijdens de zwangerschap fijn begeleid en tijdens de centering pregnancy heb ik een leuke groep vrouwen leren kennen waar we een half jaar later nog vaak mee afspreken!’
Blije cliënten
Lees verder
Jullie staan als verloskundigen in een positie bij een vrouw die mega kwetsbaar is. Juist in die periode(n) voelde alles zo vertrouwd. Bijna vriendschappelijk. Dat gun ik andere ouders ook.
Blije cliënten
Lees verder
Fijne communicatie, de echo’s aan het begin zijn heel fijn!
Blije cliënten
Lees verder
Kleinschalige praktijk, fijn dat alles op één locatie is, ook echo’s op de praktijk.
Vorige
Volgende